Skip to main content

Η θάλασσα καταπίνει πλοίο στο λιμάνι του Βόλου

Ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο στην περιοχή «Πευκάκια» του λιμανιού του Βόλου καταπίνει η θάλασσα από την περασμένη Κυριακή, αφού έβαλε νερό στα αμπάρια του και έχει ήδη μισοβυθιστεί.
Ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο στην περιοχή «Πευκάκια» του λιμανιού του Βόλου καταπίνει η θάλασσα από την περασμένη Κυριακή, αφού έβαλε νερό στα αμπάρια του και έχει ήδη μισοβυθιστεί. Πρόκειται για το μότορσιπ  «Ευαγγελίστρια», το οποίο είχε αφεθεί στο σημείο από το 2003, λόγω οικονομικών προβλημάτων των πλοιοκτητών του.

Το 50 ετών πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλήση και είναι ορατός ο κίνδυνος της πλήρους βύθισής του, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες ισχυροί άνεμοι. Το «Ευαγγελίστρια» μετέφερε αδρανή υλικά από το λιμάνι του Βόλου στα νησιά των Σποράδων. Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για οικολογική καταστροφή αλλά από το Λιμεναρχείο Βόλου διευκρινίστηκε ότι προ μηνών έγινε απάντληση των καυσίμων του πλοίου.

Για το φόβο των Ιουδαίων, ωστόσο, τοποθετήθηκε ειδικό πλωτό φράγμα πέριξ του πλοίου, ώστε να προληφθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ρύπανσης της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής. Το πρόβλημα πλέον για το Λιμεναρχείο του είναι η εύρεση του φορέα, ο οποίος θα κληθεί να χρηματοδοτήσει την καθέλκυση του πλοίου, που θα πρέπει αργά ή γρήγορα να βγει στη στεριά.

ZENITH