Skip to main content

Οικονόμου από Καλαμαριά: Εισοδήματα Ευρώπης για τους Έλληνες την επόμενη τετραετία με ΝΔ 

Τον στόχο και το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας στο θεατράκι της Χηλής. 

Με κεντρικό ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, και με πολύ έντονο προεκλογικό άρωμα πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας στο "Θεατράκι" της οδού Χηλής, στην Καλαμαριά. 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, τα πάντα θύμιζαν εκλογές. Και ο κ. Οικονόμου έβαλε το προεκλογικό διακύβευμα με άμεσο τρόπο. Μίλησε για το αφήγημα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που για την επόμενη τετραετία θα συμπυκνώνεται στον στόχο να φτάσει το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών στο ύψος του εισοδήματος των Ευρωπαίων και συνακόλουθα και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων που παραμένει στάσιμο επί πολλά χρόνια. Αυτό θα είναι και το όραμα-στόχος που θα δώσει προεκλογικά η ΝΔ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. 

"Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες. Και η κάλπη είναι μία...", υπογράμμισε. 

Τα έξι ατού της ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα έξι κύρια πλεονεκτήματα της ΝΔ εν όψει της εκλογικής μάχης.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με μια βλαπτική ατζέντα της σκανδαλολογίας, της τοξικότητας και του τραμπισμού α λα γκρέκα ενώ η ΝΔ ως υπεύθυνη κυβέρνηση ασχολείται με τα πολλά πραγματικά προβλήματα του τόπου, της κοινωνίας, των πολιτών.

"Η ΝΔ εκφράζει αξίες και αρχές που ταυτίζονται με την ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Δεν υπήρξε η παράταξή μας ποτέ φοβική στην εξέλιξή της κι αυτό τη βοηθάει να μεγαλώνει κι όχι επειδή μικραίνουν οι άλλοι. Διευρύνεται και εξελίσσεται χωρίς να αλλοιώνεται. Το κλειδί είναι ο σεβασμός", υπογράμμισε. 

Τρίτο ατού είναι ότι η ΝΔ ξέρει και απέδειξε ότι μπορεί να διαχειρίζεται τις κρίσεις όσο μεγάλες κι αν είναι. Όπως σημείωσε, οι κρίσεις οδήγησαν στην επιτάχυνση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων κι ας ήρθαν σε μια χώρα εξαντλημένη από την οικονομική κρίση.

Τέταρτος παράγοντας, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, είναι οι στηρίξεις που παρείχε η κυβέρνηση σε όλη την κοινωνία για να μείνει όρθια σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον.

Στόχος που πετύχαμε ήταν να μην αφήσουμε κανέναν πίσω, δήλωσε κάνοντας λόγο για τον φιλελεύθερο ανθρωπισμό της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Πέμπτος παράγοντας είναι το κυβερνητικό έργο και έκτος η προοπτική για το μέλλον που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της επιλογής στις επόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Οικονόμου είπε ότι με Μητσοτάκη ο πολίτης νιώθει ασφάλεια και συνέπεια. Ο κόσμος όμως δικαιούται να ονειρεύεται και να θέλει παραπάνω, το δικαίωμα στο όνειρο, σε ένα στόχο. Αυτός ο στόχος όπως είπε είναι η προοπτική που δίνει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία: "η προσέγγιση του εισοδήματος του Έλληνα και του βιοτικού επιπέδου του με εκείνο του Ευρωπαίου πολίτη. Να βγούμε από τη μέγγενη μιας αμοιβής των 600 και 1.000 ευρώ που δεν αρκούν και είμαστε πολλά χρόνια κολλημένοι σε αυτή την κατάσταση. Αν ένας μπορεί να μας ξεκολλήσει εγγυημένα αυτός είναι ο Μητσοτάκης".

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ενημέρωσε για την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή πολιτική και το έργο της κυβέρνησης στον τομέα. 

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, επισήμανε ότι, "παρά το άγχος που έχουν κάποιοι, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους" και προέβλεψε "ακόμα μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές από εκείνη του 2019", κάτι που όπως είπε είναι αποτέλεσμα όχι αλαζονείας αλλά προκύπτει από τα μηνύματα που παίρνουμε ως κομματικός μηχανισμός από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Στήριξη σε Ζέρβα και Δαρδαμανέλη 

Μάλιστα, παρουσία των δημάρχων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, ο κ. Μαρινάκης έστειλε μήνυμα στήριξης των υποψηφιοτήτων και των δύο. Εξήρε το έργο του κ. Δαρδαμανέλη στην Καλαμαριά τονίζοντας ότι "προέρχεται από τη ΝΔ και είναι ένας από εμάς". Όσο για τον κ. Ζέρβα σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη ομορφαίνει όλο και περισσότερο, αναπτύσσεται, και τον συνεχάρη για το έργο του. "Η Θεσσαλονίκη ακολουθεί το παράδειγμα της Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

"Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έχει δυο ισχυρά πλεονεκτήματα προέρχεται από τον δικό μας πολιτικό χώρο τη ΝΔ και κατάφερε ένωσε δυνάμεις διεύρυνε τη παράταξη και κέρδισε ένα δήμο μετά από πολλά χρόνια. Και εάν και νέος είναι μεθοδικός και κάθε φορά που ερχόμαστε βλέπουμε ότι η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς και θέλω να τον συγχαρώ δημοσίως Στηρίζουμε όλοι την ομάδα", δήλωσε.

Και για τον κ. Ζέρβα: "Η αλήθεια είναι πως αν και ερχόμαστε κάθε μήνα σχεδόν στη Θεσσαλονίκη ομορφαίνει όλο και περισσότερο, αναπτύσσεται. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εσένα και στην ομάδα που επίσης διευρύνεται στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη ακολουθεί το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, βλέπει μπροστά, ενώνει, αγκαλιάζει όλο και περισσότερες προσπάθειες".

Ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, είπε ότι είναι δύο οι προκλήσεις των εκλογών: η χαλαρή ψήφος της πρώτης Κυριακής, που πρέπει να αντιμετωπιστεί διότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, και η ανάδειξη της ανικανότητας των αντιπάλων της ΝΔ και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ.

ZENITH