Skip to main content

Καμμένος: Οι ρωσικές δυνάμεις προστάτευσαν τους Έλληνες στην Κριμαία

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε φασιστική την κυβέρνηση της Ουκρανίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα Gazeta.Ru.

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε φασιστική την κυβέρνηση της Ουκρανίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα Gazeta.Ru, σύμφωνα με ουκρανική ιστοσελίδα.

«Πράγματι, ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία δέχθηκε επίθεση από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως «για την προστασία των ελληνικών οικογενειών, υπήρχε η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων».

«Ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία είχε πάντα στενούς δεσμούς με την τοπική ρωσόφωνη κοινωνία. Συζήτησα το θέμα αυτό με τον Πατριάρχη Κύριλλο - μοιραζόμαστε την Εκκλησία, πιστεύουμε στις ίδιες αξίες, και ήταν απλά αδύνατο να μην προστατεύσουν από την φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας οι Ρώσοι τους Έλληνες» εξήγησε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Ελλάδα εξετάζει την δημιουργία αμυντικών κοινοπραξιών με τη Ρωσία όταν αρθεί το εμπάργκο στις αγορές των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

ZENITH