Skip to main content

Καταδικάζει την πρακτική των «ανοιχτών τιμών» η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Ν. Λάρισας

Να μην αποφύγουν οποιαδήποτε συναλλαγή με εμπόρους, που θα βασίζεται στην πρακτική των «ανοιχτών τιμών», καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.
Να μην αποφύγουν οποιαδήποτε συναλλαγή με εμπόρους, που θα βασίζεται στην πρακτική των “ανοιχτών τιμών”, καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Ενόψει των εορτών του Πάσχα η Ομοσπονδία τονίζει ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να προσέξουν, ώστε να μην πέσουν θύματα των κερδοσκόπων διαθέτοντας τα ζώα τους σε εξευτελιστικές τιμές.

 Η Ομοσπονδία εκτιμά πως η εγχώρια προσφορά φέτος είναι πολύ μικρότερη από τη ζήτηση στην αγορά και ότι οι εισαγωγές αμνοεριφίων υπάρχουν αλλά είναι ελεγχόμενες, διότι έχει αρχίσει να αποδίδει το ισοζύγιο στο κρέας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ  αλλά και των άλλων υπηρεσιών βρίσκονται σε εγρήγορση. Επιπρόσθετα, εφιστά την προσοχή όλων των κτηνοτρόφων που θα περάσουν αυτές τις μέρες από τα σφαγεία, να έχουν ελέγξει τα ενώτια των ζώων, καθώς και τις άδειες διακίνησης των ζώων, έτσι ώστε να μην αφήσουν κανένα περιθώριο για παράνομες ελληνοποιήσεις. Τέλος, ζητεί από όλους τους παραγωγούς κτηνοτρόφους λόγω των οικονομικών δυσχερειών της εποχής του ζούμε να είναι πολύ προσεχτικοί με τις συναλλαγές τους με τους εμπόρους, επιδιώκοντας η πληρωμή τους να γίνεται πάντα σε μορφή μετρητών για την όποια αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

ZENITH