Skip to main content

Κατασκευάζεται το αρδευτικό δίκτυο της Κάρλας

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στη λίμνη Κάρλα, μετά την εξασφάλιση της πίστωσης 500.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών.
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στη λίμνη Κάρλα, μετά την εξασφάλιση της πίστωσης 500.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών. Στην περιοχή των αντλιοστασίων της λίμνης άρχισε η κατασκευή ενός μικρό κτίσματος, ενώ στη  συνέχεια θα προχωρήσει η εγκατάσταση των αγωγών στην περιοχή του Ριζομύλου.

Το έργο είχε σταματήσει τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Μέχρι τότε είχαν τοποθετηθεί αγωγοί μήκους 5,5 χλμ. ενώ  σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012. Η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων θα συμβάλει στην αντίστροφη πορεία εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα με τη διακοπή λειτουργίας των 5000 γεωτρήσεων της ευρύτερης περιοχής.

Η μεταφορά νερού από τον Πηνειό, σημαίνει μεταφορά καθαρού νερού προς τον ταμιευτήρα κάτι που είναι απόλυτα αναγκαίο σήμερα, καθώς όπως πρόσφατα αποδείχτηκε από ελέγχους της ΝΑΜ, μέσα στα αντιπλημμυρικά κανάλια υπάρχει υπερβολικό ποσοστό αμμωνίας.

ZENITH