Skip to main content

Κατέλαβαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας κάτοικοι του δήμου Νέσσωνος

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησαν σήμερα το πρωί δημότες και επαγγελματίες του δήμου Νέσσωνος, διεκδικώντας τη μεταφορά της έδρας του δήμου Τεμπών στο Συκούριο.
Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησαν σήμερα το πρωί δημότες και επαγγελματίες του δήμου Νέσσωνος, διεκδικώντας τη μεταφορά της έδρας του δήμου Τεμπών στο Συκούριο. Επίσης, οι επαγγελματίες του δήμου Νέσσωνος κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» προβλέπει ως έδρα του νέου δήμου Τεμπών, το Μακρυχώρι.

Σε ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέσσωνος τονίζεται ότι το Συκούριο θα πρέπει να επιλεγεί ως έδρα του νέου δήμου, καθώς έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό από όλα τα χωριά της περιοχής, την μεγαλύτερη και αρτιότερη οργάνωση υπηρεσιών και υποδομών. Επίσης, διατυπώνονται ερωτήματα για το ποιους εξυπηρετεί το  σπάσιμο  των παραλιακών δήμων του νομού Λάρισας.

Οι φορείς του δήμου Νέσσωνος προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με συλλογή υπογραφών από τους δημότες (που ήδη έχει αρχίσει), αλλά και αστυνομικών ταυτοτήτων, ξεκαθαρίζοντας ότι, εάν δεν εισακουσθεί η βούλησή τους, δεν πρόκειται να μετάσχουν στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.

ZENITH