Skip to main content

Κάτοικοι ξήλωσαν κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ελασσόνα

Κεραία κινητής τηλεφωνίας ξήλωσαν οι κάτοικοι της Καλλιθέας, στην επαρχία Ελασσόνας, προξενώντας, ωστόσο, ζημιές και στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ.
Κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σπίτια τους ξήλωσαν οι κάτοικοι της Καλλιθέας, στην επαρχία Ελασσόνας, προξενώντας, ωστόσο, ζημιές και στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς σταθερά τηλέφωνα.

Με μία καταδρομική ενέργεια δεκάδες κάτοικοι παραβίασαν την περίφραξη του χώρου όπου βρίσκεται η κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας Cosmote και διέκοψαν την ηλεκτροδότησή της, διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις στην υγεία του τοπικού πληθυσμού από τη λειτουργία της.

Μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επαναλειτουργία της εν λόγω κεραίας, η οποία εγκαταστάθηκε στην περιοχή το 1996. Πάντως, κόβοντας τα καλώδια ηλεκτροδότησης, οι κάτοικοι διέκοψαν, άθελά, τους και τη λειτουργία της σταθερής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι, χωρίς τηλέφωνα έμειναν πολλά χωριά της επαρχίας Ελασσόνας όπως τα Γιαννωτά, η Καρυά, ο Κοκκινοπλός, η Κρυόβρυση, το Λιβάδι, το Σαραντάπορο και άλλα.

Η διεύθυνση του ΟΤΕ κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ενώ συνεργείο του Οργανισμού έχει σπεύσει στην περιοχή για την αποκατάσταση των βλαβών.

ZENITH