Skip to main content

Κλείνει αύριο η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Σε συμβολικό κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης προχωρούν αύριο οι επαγγελματίες των Τεμπών και των παραλίων Λάρισας και Πιερίας και δήμοι των δύο νομών σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Σε συμβολικό κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης προχωρούν αύριο Τετάρτη οι επαγγελματίες των Τεμπών και των παραλίων Λάρισας και Πιερίας και δήμοι των δύο νομών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο άνοιγμα της κοιλάδας των  Τεμπών. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες το βράδυ στο πλαίσιο σύσκεψης του συντονιστικού οργάνου που έχουν συστήσει επαγγελματίες των δήμων Ευρυμενών, Ανατολικού και Κάτω Ολύμπου και οι δήμοι της περιοχής, που πλήττονται άμεσα από το κλείσιμο των Τεμπών.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που έχουν υποστεί ζημιά μετά τον αποκλεισμό της κοιλάδας, πολλές επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο, αφού οι τζίροι τους είναι σχεδόν μηδενικοί. Οι επαγγελματίες μιλούν για συνολική ζημία που υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ και αφορά σε δεκάδες επιχειρήσεις των Τεμπών και της παραλιακής ζώνης.

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων δήμων και των επαγγελματιών τους συναντήθηκαν εσχάτως με τον υπουργό Υποδομών, κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι τα Τέμπη θα ανοίξουν πριν από το Πάσχα. Ωστόσο, δεν έχει αναληφθεί καμία δέσμευση από πλευράς της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον αποκλεισμό.

ZENITH