Skip to main content

Κλείνει και ο τελευταίος ΧΑΔΑ του δήμου Καρδίτσας

Παρελθόν θα αποτελεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στο δήμο Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης και την εγκατάσ
Παρελθόν θα αποτελεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στο δήμο Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης και την εγκατάσταση του εργολάβου ο οποίος θα εκτελέσει το έργο της περιβαλλοντικής αποκατάστασης του τελευταίου ΧΑΔΑ του δήμου.

Το έργο, προϋπολογισμού 490.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο ΧΑΔΑ που θα αποκατασταθεί, λειτουργούσε στη θέση «Ξηραύλακας». Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, όλα τα απορρίμματα του δήμου Καρδίτσας θα καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Τρικάλων.

«Κλείνοντας και τον τελευταίο ΧΑΔΑ του δήμου μας, επιτυγχάνουμε την περιβαλλοντική αναβάθμιση μίας έκτασης 22 στρεμμάτων, ενώ θα εξαλειφθεί και ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών που αποτελούσε διαρκή ανησυχία μας» τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα ο δήμαρχος Καρδίτσας, Δομίνικος Βερίλλης.

ZENITH