Skip to main content

Κλείνει τον παρακαμπτήριο δρόμο ο δήμος Κάτω Ολύμπου

Στον αποκλεισμό του δρόμου Ιτέας – Ραψάνης προχωρά τη Μ. Δευτέρα ο δήμος Κάτω Ολύμπου διαμαρτυρόμενος για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στους κατοίκους της περιοχής η αυξημένη κίνηση που δέχεται
Στον αποκλεισμό του δρόμου Ιτέας – Ραψάνης προχωρά τη Μ. Δευτέρα ο δήμος Κάτω Ολύμπου διαμαρτυρόμενος για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στους κατοίκους της περιοχής η αυξημένη κίνηση που δέχεται.

Μετά το κλείσιμο των Τεμπών η κυκλοφορία στο δρόμο αυξήθηκε τα μέγιστα, με αποτέλεσμα να γίνει ο κύριος δρόμος προσπέλασης από βορρά προς νότο και αντιστρόφως. Η μεγάλη κίνηση του δρόμου αλλά και η επικινδυνότητα που σε μερικά σημεία εμφανίζεται είναι γνωστή στις αρχές, όπως σημειώνει ο δήμος Κάτω Ολύμπου, μιλώντας για σύννεφο σκόνης που έχει επικαλύψει ολόκληρη την περιοχή, εγείροντας προβλήματα στους αγρότες και τις εκμεταλλεύσεις τους.

Προσθέτει, δε, ότι οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, πάμπολλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι επισκέφθηκαν το δημοτικό συμβούλιο Κάτω Ολύμπου κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 23 Μαρτίου και ζήτησαν τη λήψη μέτρων προστασίας. Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από την περιφέρεια και τη νομαρχία αλλά κυρίως από την Κοινοπραξία που κάνει χρήση του δρόμου ως εργοταξιακού να εμποτίσουν το δρόμο με πετρελαϊκό υλικό, για να μη σηκώνεται σκόνη. Αν αυτό δεν γίνει μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου, ο δήμος έχει ξεκαθαρίσει ότι στην προσπάθειά του να προστατεύσει τους αγρότες θα κλείσει το δρόμο.

ZENITH