Skip to main content

Κλειστός ο δρόμος Ιτέας-Ραψάνης

Στον αποκλεισμό του δρόμου Ιτέας-Ραψάνης, που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή των Τεμπών, προχώρησε σήμερα ο δήμος Κάτω Ολύμπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία
Στον αποκλεισμό του δρόμου Ιτέας-Ραψάνης, που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή των Τεμπών, προχώρησε σήμερα ο δήμος Κάτω Ολύμπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δρόμος και για τον έντονο κυκλοφοριακό φόρτο που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα, χωρίς οι προδιαγραφές του να το επιτρέπουν. Ο δήμος Κάτω Ολύμπου είχε ζητήσει από όλους τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Νομαρχίας Λάρισας, Κατασκευάστρια Κοινοπραξία)) να προχωρήσουν στην επισκευή του δρόμου και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην εγείρονται προβλήματα για τους κατοίκους του δήμου και ιδιαίτερα τους αγρότες.

Οι δημότες του Κάτω Ολύμπου διαμαρτύρονται κυρίως για το γεγονός ότι ο δρόμος Ιτέας -Ραψάνης είναι χωμάτινος και η χρήση του από χιλιάδες οχήματα προκαλεί ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης, που καλύπτει τις οικίες τους και τις αγροτικές καλλιέργειες, εγείροντας σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι και τη Μ. Πέμπτη, οπότε αναμένεται να ανοίξουν τα Τέμπη ενώ και μετά το Πάσχα θα ξανακλείσει, εάν οι αρχές δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. 

ZENITH