Skip to main content

Κοινή δράση ΜΚΟ για την Κάρλα

Σε κοινή δράση με τη νομαρχία Μαγνησίας, τους δήμους των παρακάρλιων περιοχών και τον Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης Κάρλας, προχωρά το Δίκτυο των ΜΚΟ Θεσσαλί
Κάλεσμα για κοινή δράση των ΜΚΟ της Θεσσαλίας με τη νομαρχία Μαγνησίας, τους  δήμους  των παρακάρλιων περιοχών και τον Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης Κάρλας, απηύθυνε το Δίκτυο των ΜΚΟ Θεσσαλίας. Μάλιστα, την Κυριακή αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον καθαρισμό των τάφρων της στο Στεφανοβίκειο. 
Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας συμμετέχοντας στην συνεργασία  προτείνει και επιδιώκει: -Οι  ΜΚΟ Θεσσαλίας (οι  Θεσσαλικές μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, Σύλλογοι Σωματεία, Αστικές μη κερδοσκοπικές Εταιρείες) που παράγουν κοινωνικό έργο στις πόλεις και στα χωριά της Θεσσαλίας,  να αναλάβουν δράση για το κάλεσμα των ενεργών  πολιτών και  να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε η λίμνη που ξαναγεννιέται να διατηρηθεί καθαρή και να αποτελέσει πλούτο ζωής για την περιοχή και τη Θεσσαλία.
-Ο  καθαρισμός  της τάφρου και των γύρω περιοχών από σκουπίδια και πλαστικά μπουκάλια κ.α.λ. ξεκινάει την Κυριακή 28-03-2010 από το Στεφανοβίκειο  και καλούνται όλοι οι ενεργοί πολίτες μέλη και φίλοι των Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας  να είναι εκεί.

«Οδηγούμαστε σε αλλαγή τρόπου ζωής και κατά πάσα πιθανότητα και στην  ανάγκη για  αλλαγή του πολιτισμού μας. Οι ΜΚΟ με την ενεργό συμμετοχή τους και την παραδειγματική συμπεριφορά τους με ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα όπως δράσεις που στηρίζονται σε εθελοντική συμμετοχή, φύτευση δενδρυλλίων και περιποιητικές εργασίες αυτών, καθαρισμός παρόχθιων περιοχών ποταμών και λιμνών, ενημέρωση πολιτών μέσα από ημερίδες με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς διαχείρισης απορριμμάτων κ.ά.  ενδυναμώνουν την παραδοχή  ακόμη μια φορά ότι  η ορθή διαχείριση των προστατευομένων περιοχών αλλά και των υδατικών πόρων  απαιτεί αλλά και προκαλεί την ενεργό και ώριμη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας» τονίζεται σε ανακοίνωση των ΜΚΟ Θεσσαλίας.

ZENITH