Skip to main content

Κομπίνα με πλαστή επιταγή αποκαλύφθηκε στο Βελεστίνο

Στα δίχτυα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας έπεσαν χθες το απόγευμα στο Βελεστίνο δύο άτομα ηλικίας 74 και 46 ετών, από την Αθήνα, που έδωσαν πλαστή επιταγή σε Λαρισαίο επιχειρηματία για
Στα δίχτυα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας έπεσαν χθες το απόγευμα στο Βελεστίνο δύο άτομα ηλικίας 74 και 46 ετών, από την Αθήνα, που έδωσαν πλαστή επιταγή σε Λαρισαίο επιχειρηματία για να καλύψουν οφειλή 6.500 ευρώ. Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε υποθέσεις απατών με τη χρήση πλαστών επιταγών για ποσά εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα διατηρούσε εμπορική συνεργασία με τον 46χρονο από την οποία είχε προκύψει η οφειλή των 6.500 ευρώ. Για την κάλυψή της, του είχαν δοθεί δύο επιταγές οι οποίες αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα. Όταν ο επιχειρηματίας ζήτησε τα χρήματά του, οι δύο συλληφθέντες του έκλεισαν το ραντεβού στο Βελεστίνο για να του δώσουν νέα επιταγή.

Εκεί, το θύμα εμφανίστηκε μαζί με έναν αστυνομικό, που παρουσιάστηκε σαν φίλο τους. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ακολούθησε η σύλληψή τους, αφού, όπως αποδείχθηκε, η επιταγή που έδωσαν στο Λαρισαίο επιχειρηματία ήταν πλαστή. Μάλιστα, εντοπίστηκε η αυθεντική επιταγή που είχε εκδοθεί για την πληρωμή βιομηχανίας στη Β. Ελλάδα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 5 επιταγές των οποίων ερευνάται η γνησιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές για αντίστοιχες υποθέσεις με πλαστές επιταγές και απάτες σε βάρος ανυποψίαστων επιχειρηματιών. Είχε, δε, συλληφθεί πρόσφατα για απάτη του είδους και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας.

Ο συνταξιούχος φέρεται να εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση απάτης 217 εκατομμυρίων δραχμών, που έλαβε χώρα το 1999, αλλά και μία ακόμη μεγαλύτερη όπου το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου για τα περαιτέρω.

ZENITH