Skip to main content

Κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ για τα αρδευτικά έργα στην Κάρλα

Στη δέσμευση κονδυλίου ύψους 500.000 ευρώ για την έναρξη των αρδευτικών έργων της Κάρλας προχώρησε πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών.
Στη δέσμευση κονδυλίου ύψους 500.000 ευρώ για την έναρξη των αρδευτικών έργων της Κάρλας προχώρησε πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών. Αναγκαία προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων είναι να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες των έργων των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων εκτιμάται ότι θα διασφαλισθούν οι αναγκαίες ποσότητες νερού για να αρδευτούν 92.500 στρέμματα καλλιεργειών πέριξ της λίμνης. Τα 50.000 στρέμματα θα αρδεύονται προσωρινά μέσω του δικτύου των τάφρων που υπάρχουν, οι οποίες πρόκειται να συμπληρωθούν με νέα έργα. Τα υπόλοιπα 42.500 στρεμμάτων θα καλύπτονται με την ανάπτυξη μόνιμων δικτύων.

Σε δηλώσεις του, ο νομάρχης Μαγνησίας, Απόστολος Παπατόλιας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόοδο των έργων εκτιμώντας ότι εντός του 2010 θα εκταμιευθούν συνολικά 10 εκατ. ευρώ για την προώθηση των αρδευτικών δικτύων της Κάρλας.

ZENITH