Skip to main content

Κουρουμπλής: Η ΠΝΠ δεν αφορά τα νοσοκομεία

Δεν υπάρχει έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ρητά εντολή υπουργού για τη διάθεση των αποθεματικών των νοσοκομείων στην ΤτΕ, δήλωσε ο υπ. Υγείας.

Δεν υπάρχει έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ρητά εντολή υπουργού για το θέμα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με τις χθεσινές αποκαλύψεις της ΝΔ για τη διάθεση των αποθεματικών των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλλάδος.

Ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για ένα διαβιβαστικό έγγραφο διοικητικού παράγοντα με το οποίο κοινοποιούσε την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Υπάρχει εξαίρεση για τους φορείς εκείνους τα αποθεματικά των οποίων είναι απαραίτητα για τις επόμενες 15 ημέρες» συμπλήρωσε ο υπουργός και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «να διαβάζει καλύτερα».

«Να μας πούνε τι προϋπολογισμούς ψηφίζανε για να τους διαχειριστούμε εμείς σήμερα. Προκειμένου να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα, έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ 1 δισ. ευρώ και έδωσαν 560 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι εκείνοι που κλαυθμηρίζουν για την υγεία, η ΝΔ είναι υπόλογη για την υγεία» κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

ZENITH