Skip to main content

ΚΘΒΕ: Έκανε πρεμιέρα «Η Νύχτα της Ιγκουάνα» σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα

Η παράσταση προσκαλεί το κοινό σε μια βαθιά ψυχική ενδοσκόπηση. Συνυπάρχει, αριστοτεχνικά ισορροπημένο, το χιούμορ με το δράμα που βιώνουν οι ήρωες.

Διαχρονικά υπαρξιακά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους κυριαρχούν στο ατμοσφαιρικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Η Νύχτα της Ιγκουάνα», που έκανε πρεμιέρα χθες (28/10) στο κατάμεστο Βασιλικό θέατρο, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα.

Στην παράσταση, η οποία προσκαλεί το κοινό σε μια βαθιά ψυχική ενδοσκόπηση, συνυπάρχει, αριστοτεχνικά ισορροπημένο, το χιούμορ με το δράμα που βιώνουν οι ήρωες.

Ο Τενεσί Ουίλιαμς ξετυλίγει, μέσα από τους χαρακτήρες του, το βάθος της ανθρώπινης ψυχής και τον αγώνα της αναζήτησης της ευτυχίας, όπως ο καθένας την ορίζει.

Η μοναξιά, η επιθυμία για αποδοχή, η πίστη, ο έρωτας, η συμφιλίωση με τους δαίμονες που μπορεί να κατατρέχουν τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου με ανήσυχο πνεύμα κυριαρχούν στην παράσταση η οποία απαντάει στα κοινωνικά ζητήματα του σήμερα και ολοκληρώνεται με «αχτίδες» αισιοδοξίας καθώς... «η νιότη χορεύει».

ZENITH