Skip to main content

Λιγότερα σφάγια εν όψει Πάσχα στη Λάρισα

Λιγότερα σφάγια αναμένεται να διακινηθούν φέτος εν όψει Πάσχα στον νομό Λάρισας, σε σχέση με πέρσι, οπότε είχαν φτάσει τις 40.000, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρο
Λιγότερα σφάγια αναμένεται να διακινηθούν φέτος εν όψει Πάσχα στον νομό Λάρισας, σε σχέση με πέρσι, οπότε είχαν φτάσει τις 40.000, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του συλλόγου των κτηνοτρόφων του νομού, Ν. Πιτσίλκα.

Παρόλα αυτά, η νομαρχία Λάρισας έχει λάβει τα μέτρα της, ώστε η διακίνηση στην αγορά να γίνει ομαλά, αλλά και για να υπάρξουν οι υποδομές για τον έλεγχο της ποιότητας των κρεάτων. Στόχος, όπως δήλωσε ο νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση καταναλωτών και παραγωγών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων. Ουσιαστικά, οι σφαγές για την ντόπια αγορά ξεκινούν από σήμερα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, στόχος είναι οι τιμές να κλείσουν στα περσινά επίπεδα των 7 με 7,5 ευρώ ανά κιλό.

Όπως επεσήμανε η Ομοσπονδία, «η εγχώρια προσφορά αμνοεριφίων, φέτος, είναι πολύ μικρότερη από τη ζήτηση και οι εισαγωγές αμνοεριφίων υπάρχουν, αλλά είναι ελεγχόμενες, διότι έχει αρχίσει να αποδίδει το ισοζύγιο στο κρέας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ., καθώς και των άλλων υπηρεσιών, βρίσκονται σε εγρήγορση. Συνεπώς, δε συντρέχουν λόγοι να πουλήσετε γρήγορα και κυρίως με ανοικτές τιμές» .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH