Skip to main content

Λιμάνι στον Δούναβη κατασκευάζουν οι Κινέζοι

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στην κυβέρνηση της Σερβίας και την China Environmental Energy Holdings Co Ltd για την κατασκευή λιμανιού στη γέφυρα «Μιχάηλο Πούπιν» του Βελιγραδίου.

Η Ζόρανα Μιχάηλοβιτς, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας και υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, και ο ιδρυτής της εταιρίας China Environmental Energy Holdings Co Ltd, κ. Μπίλυ Νγκοκ, υπέγραψαν σήμερα στην έδρα της κυβέρνησης της Σερβίας υπόμνημα κατανόησης και συνεργασίας ανάμεσα στη Σερβία και τους ιθύνοντες αυτής της κινέζικης εταιρίας, με σκοπό την κατασκευή και τη χρήση ενός λιμένα κοντά στη γέφυρα «Μιχάηλο Πούπιν» του Βελιγραδίου, στα ύδατα του ποταμού Δούναβη, που συνδέει τους οικισμούς Ζέμπουν και Μπόρτσα.

Εμπειρογνώμονες των δύο πλευρών πρόκειται να εκπονήσουν μελέτη σκοπιμότητα για εκτέλεση αυτών των έργων. Σε περίπτωη που η μελέτη σκοπιμότητας αποβεί θετική, τότε οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών θα εξετάσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης στενότερης συνεργασίας με σκοπό την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και τον προσδιορισμό του τρόπου χρηματοδότησης των έργων.

πηγή balkans.com

φωτογραφία skyscrapercity.com

ZENITH