Skip to main content

Μάρδας: Μας λείπουν 400 εκατ. για μισθούς και συντάξεις

Την κατάσταση που επικρατεί στα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας ότι «λείπουν» 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι μισθοί, οι συντ

Την κατάσταση που επικρατεί στα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας ότι «λείπουν» 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι ανάγκες του κράτους.

Αποκάλυψε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να συγκεντρωθούν στην ΤτΕ τα αποθεματικά των Δήμων, των Περιφερειών, των νοσοκομείων και 1.500 φορέων.

«Έχω ένα πρόβλημα ημερών. Στις 24 Απριλίου και στις 27 Απριλίου. Δεν είναι μεγάλο το άνοιγμα. Για μεθαύριο το άνοιγμα είναι 170 εκατ. ευρώ. Θεωρώ ότι θα τα βρούμε» τόνισε μιλώντας στο Mega. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για πως το κενό θα καλυφθεί, καθώς είναι μικρό και αφορά μόνο σε μερικές ημέρες.

Ακόμα ο κύριος Μάρδας ενημέρωσε ότι το χρονικό όριο για τα «δανεικά» από φορείς και οργανισμούς είναι τρεις μήνες, όπως «φαίνεται μέσα από την διαδικασία».

Πρόσθεσε πάντως πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει στην ΠΝΠ το χρονικό όριο αυτής της διαδικασίας καθώς, όπως τόνισε, εάν οι Δήμοι περάσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορούν να τα πάρουν οποιαδήποτε στιγμή, να τα πάρουν εντός ολίγων ημερών.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία» σχετικά με την προτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος και προς τα ασφαλιστικά ταμεία να μεταφέρουν διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως η εθελοντική μεταφορά των χρημάτων ισχύει αλλά η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο η μεταφορά να μετατραπεί σε υποχρεωτική.

Αναφερόμενος στις σφοδρές αντιδράσεις, με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος κατά τις συνεδριάσεις των δημάρχων και των περιφερειαρχών, ο κύριος Μάρδας τόνισε πως μετά από τη χθεσινή ενημέρωση δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις για το θέμα

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει εάν κάποιος δήμαρχος αρνηθεί να δώσει τα χρήματα είπε πως όταν παραβαίνει κάποιος τον νόμο υπάρχουν επιπτώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι μόνο οι δήμαρχοι μπορούν να γνωρίζουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα αλλά θα ελεγχθούν για το εάν κατέθεσαν τα πραγματικά τους πλεονάσματα.
 

 

 

 

ZENITH