Skip to main content

Μάρδας: Τα ασφαλιστικά Ταμεία έδωσαν τα 400 εκατ. ευρώ που έλειπαν

Όπως είπε ο Δημήτρης Μάρδας, μέσα σε μιάμιση ώρα δούλεψαν στο υπουργείο και τελικά βρέθηκαν τα 400 εκατ.ευρώ που έλειπαν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων τον Απρίλιο.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδας ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για τους μισθούς και τις συντάξεις τον Απρίλιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία έδωσαν προσωρινή ανάσα στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, o κ. Μάρδας μιλώντας το πρωί στο Mega και περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας δήλωσε: «μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους».

«Δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις είναι και οι λειτουργικές δαπάνες», εξήγησε.

Λίγο αργότερα όμως και μιλώντας στο Star δήλωσε: «κάναμε συσκέψεις όλη αυτή την μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έρθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Όπως είπε, αυτή τη μιάμιση ώρα δούλεψαν στο υπουργείο και τελικά, βρέθηκαν τα χρήματα.

Όπως είπε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στο Star, «επικοινώνησαν μαζί μας ασφαλιστικά ταμεία και μας είπαν ότι θα καταθέσουν 400 εκατ. ευρώ στην Τράπεζας της Ελλάδας».

«Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Tράπεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Επίσης ο κ. Μάρδας είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρείες, όπως η ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ, ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα και ξεκαθάρισε:

«Δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ., που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά εμείς θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει. Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ., τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψω και οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και τον Μάιο για το δυσχερέστερο σενάριο να μην υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις».

 

ZENITH