Skip to main content

Μεγάλες τραπεζικές – και όχι μόνο - εξελίξεις

Ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές της Rothschild (που λειτουργεί ως σύμβουλος του ΤΧΣ) με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών

Έντονη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Και σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις του. Ηδη, όπως πληροφορείται η Voria.gr, ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές της Rothschild (που λειτουργεί ως σύμβουλος του ΤΧΣ) με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, για το πώς θα γίνει η αποεπένδυση του Ταμείου από το μετοχικό τους κεφάλαιο. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται προκειμένου να συνταχθεί η έκθεση στρατηγικής αποεπένδυσης που θα πρέπει να υποβληθεί στο Ταμείο έως τα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου. Εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν και οι γενικότερες συνθήκες στις αγορές.

Εξελίξεις όμως σημειώνονται και σε ένα πιο χαμηλό επίπεδο, από πλευράς μεγέθους. Εκεί όπου οι κ. Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου, μετά τον έλεγχο της Παγκρήτιας Τράπεζας, φαίνεται να παραμένουν, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, οι επικρατέστεροι στρατηγικοί επενδυτές και για την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών. Αν την αποκτήσουν κι αυτήν, τότε αυτόματα θα έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους τρεις συνεταιριστικές, από τη στιγμή που η Παγκρήτια Τράπεζα, απορροφά και τη Συνεταιριστική Χανίων.

Μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται επίσης και στο κομμάτι του real estate. Για την ακρίβεια, επιμένει να σημειώνεται. Προ ημερών, έγινε γνωστό ότι στην απόκτηση -έπειτα από σχετικό διαγωνισμό - ενός ακόμη κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφανείας 6.636 τ.μ., προχώρησε η Naval Property. Πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας 199 και στο παρελθόν ανήκε στην HELLENIQ ENERGY Holdings. Το ύψος του τιμήματος ανήλθε σε 11 εκατ. ευρώ. Χρηματοδοτήθηκε από το πράσινο ομόλογο που εξέδωσε η εταιρεία στο τέλος του 2021.

ZENITH