Skip to main content

ΜΕΘ Παίδων θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Λάρισας

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το Νοέμβριο του 2011 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με πόρους που θα προέλθουν από δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το Νοέμβριο του 2011 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με πόρους που θα προέλθουν από δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας κοινωνικής προσφοράς που αναπτύσσει το ίδρυμα βοηθώντας άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Οι δωρεές του ιδρύματος αφορούν στην αναμόρφωση όλων των ΜΕΘ Παίδων και την ενίσχυση των 19 Κέντρων Παιδικής Μέριμνας και των Παιδοπόλεων της χώρας. Ο προϋπολογισμός των δωρεών ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ περίπου. Η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες νοσηλείας ολόκληρης της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή σε όλη την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η χώρα μας θα έπρεπε να διαθέτει, βάσει του πληθυσμού της, 15 κλίνες ΜΕΘ Παίδων αλλά αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόλις 8, οι οποίες θα αυξηθούν, ωστόσο, με τις δωρεές του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

ZENITH