Skip to main content

Μια άλυτη εξίσωση στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Οι φημολογίες για αποχώρηση των Αράβων και ο καταλυτικός ρόλος του ομίλου Λάτση.

Έως τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση με την αποκρατικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Πρόσφατα, εκπρόσωποι του επενδυτή - πρόκειται για την Jermyn Street Real Estate Fund - επισκέφτηκαν το ΤΑΙΠΕΔ,  όπου βρίσκονταν και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, που είναι ο βασικός επισπεύδων.

Κύκλοι της Jermyn Street διαψεύδουν πως υπάρχει περίπτωση αποχώρησης των Αράβων από το πολυμετοχικό σχήμα, που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό αλλά κύκλοι της αγοράς εμφανίζονται βέβαιοι πως υπάρχει δυσαρμονία απόψεων μεταξύ τους.

Ο Τούρκος μέτοχος της κοινοπραξίας, Σαχένκ, πάντως, που έχει το 33%, είναι υπέρ του project, ενώ υπέρ της διάσωσης του  φέρεται από ορισμένες πηγές να είναι και ο (μεγαλομέτοχος της Εθνικής και συνεταίρος του Σαχένκ στο Φλοίσβο) όμιλος Λάτση που λέγεται ότι φτάνει στο σημείο να αναλάβει ακόμα και το μερίδιο όποιου αποχωρήσει. Το βασικό αίτημα που θέτουν οι ξένοι είναι να μειωθεί το τίμημα από τα 400 εκατ. που έχει οριστεί, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, για πολλούς λόγους, νομικούς, επιχειρηματικούς και όχι μόνo.

Το βασικό "πάτημα" αυτού του αιτήματος έχει να κάνει με την απόφαση του ΣτΕ, που μειώνει το συντελεστή δόμησης της επένδυσης και κατά συνέπεια δεν επιτρέπει στους επενδυτές να χτίσουν τον αριθμό των σπιτιών που εξαρχής ήθελαν. Γι αυτό και εκείνοι λένε πως δίκαιο θα ήταν να μειωθεί το ποσό της επένδυσης.

ZENITH