Skip to main content

Μια «λεπτομέρεια» από τη... Μόσχα

Πλήρη μεταστροφή των Ρώσων αναφορικά με το έργο του Turkish Pipeline είδαν γνώστες της ιστορίας κατά τις χθεσινές επαφές Μίλερ στην Αθήνα.

Η λεπτομέρεια είναι κρίσιμη και είναι αυτή που έχει κάνει ακόμα πιο σκεπτική την κυβέρνηση, αναφορικά με το μέλλον των σχέσεων της με την Ρωσία, μετά την επίσκεψη του Αλεξέι Μίλερ της Gazprom, η οποία σκόρπισε απογοήτευση στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι μόνο.

Σε τι συνίσταται η «λεπτομέρεια»; Στο γεγονός ότι η αντιπροσωπεία που πλαισίωνε τον κ. Μίλερ, κάθε φορά που αναφερόταν στο project της μελλοντικής κατασκευής του αγωγού μεταφοράς αερίου Turkish Pipeline, αναφέρονταν συνεχώς σε μια «Ρωσο-ευρωπαική» κοινοπραξία που θα αναλάβει το έργο, αν τελικώς γίνει.

Το γεγονός όπως ήταν φυσικό από τους γνώστες της ιστορίας, θεωρήθηκε «πλήρης μεταστροφή» τους αναφορικά με το έργο.

Είναι ενδεικτικό ότι δεν συζητήθηκε καν η προοπτική της σύστασης μιας ομάδας εργασίας για το project του αγωγού, όπως αναμενόταν. Αυτό το... απόνερο της συνάντησης αξιολογείται μόλις τώρα και θεωρείται εξαιρετικά αρνητικό.

Εννοείται, βεβαίως, ότι κανείς από ελληνικής πλευράς δεν κάνει ούτε νύξη στο γεγονός ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα, από ρωσικής πλευράς, στο ενδεχόμενο «προκαταβολής» στην Ελλάδα, και μάλιστα ύψους 5 δισ.ευρώ, ενόψει της μελλοντικής κατασκευής του αγωγού μεταφοράς αερίου Turkish Pipeline.

Η Voria.gr, πάντως, σας είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι στην πραγματικότητα τέτοιο θέμα δεν υπήρξε ποτέ..

ZENITH