Skip to main content

Μήνυμα Ζέρβα για τις ζημιές στον Ευκλείδη: Ο λογαριασμός στους δράστες, όχι στους δημότες

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στον Ευκλείδη

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι το κόστος των ζημιών που προκάλεσε ομάδα νεαρών ατόμων στο 15ο και 14ο ΕΠΑΛ στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη θα κληθούν να το αναλάβουν οι δράστες έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε τους δράστες, ο λογαριασμός θα πάει σε αυτούς. Όχι στους δημότες της πόλης».

Θεσσαλονίκη: Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στον Ευκλείδη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Όπως εξήγησε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, η Νομική Υπηρεσία θα εξετάσει το ζήτημα προκειμένου να διερευνηθεί με ποιον τρόπο μπορεί να κινηθεί ο δήμος για να διεκδικήσει τα χρήματα. «Πλέον είναι γνωστό ποιοι είναι οι δράστες, τους είχε συλλάβει η Αστυνομία», ανέφερε.

Σημειώνεται οτι ο δήμος Θεσσαλονίκης αποκατέστησε τις ζημιές στο κτηριακό συγκρότημα του «Ευκλείδη», μετά τους βανδαλισμούς της προηγούμενης εβδομάδας. Από την πρώτη στιγμή συνεργεία του δήμου μπήκαν στο κτηριακό συγκρότημα και ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης.

Οι ζημιές στο σχολείο ήταν εκτεταμένες καθώς η ομάδα των νεαρών ατόμων έσπασε πόρτες, νεροχύτες, πυροσβεστικές φωλιές, πέταξε τους πυροσβεστήρες ενώ λεηλάτησαν και το κυλικείο.

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένες φθορές στον Ευκλείδη από νεαρούς - Δέκα συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

 

ZENITH