Skip to main content

Μόλις υποχώρησαν από τη Χερσώνα οι Ρώσοι ανατίναξαν τη μοναδική γέφυρα - Δείτε βίντεο

Ανατίναξαν τόσο τη γέφυρα Αντονόφσκι όσο και την εφεδρική πλωτή που έφτιαξαν οι ίδιοι, όταν η πρώτη δέχθηκε πυραυλικά πλήγματα από τους Ουκρανούς

Τη γέφυρα Αντονόφσκι που ένωνε τη Χερσώνα με το υπόλοιπο τμήμα της ομώνυμης περιφέρειας, το οποίο ακόμα κατέχεται από τη Ρωσία, ανατίναξαν κατά την αποχώρησή τους από την πρωτεύουσα οι ρωσικές δυνάμεις.

Χρησιμοποιώντας εκρηκτική ύλη, οι Ρώσοι ανατίναξαν τόσο τη γέφυρα Αντονόφσκι όσο και την εφεδρική πλωτή που έφτιαξαν οι ίδιοι, όταν η πρώτη δέχθηκε πυραυλικά πλήγματα από της ουκρανικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης που εξαπέλυσαν για την ανακατάληψη της περιοχής. Εξαιτίας αυτού κατέστη αδιάβατη για ιδιωτικά και στρατιωτικά οχήματα, κάτι που αποδυνάμωσε αισθητά την εφοδιαστική αλυσίδα του ρωσικού στρατού στα δυτικά κατεχόμενα.

Εικάζεται ότι η ανατίναξη έγινε χθες αργά τη νύχτα ή σήμερα τα ξημερώματα.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media φέρεται να απεικονίζει δεκάδες Ρώσους στρατιώτες σε σειρά να περνούν πεζή την εφεδρική πλωτή γέφυρα, αποχωρώντας από την πόλη Χερσώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική στρατιωτική ηγεσία πήρε την απόφαση πριν λίγα 24ωρα να αποχωρήσει από τη δυτική πλευρά του Δνείπερου ποταμού, υποχωρώντας στην ανατολική όχθη όπου ετοίμασε και εξακολουθεί να ετοιμάζει την άμυνά της.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η αποχώρηση των στρατευμάτων ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα στις 5 τα ξημερώματα, ώρα Μόσχας (4:00 ώρα Ελλάδας).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

ZENITH