Skip to main content

Μπιλαστίνη: Το φάρμακο που εξοστράκισε τα αντιισταμινικά πρώτης γραμμής και την υπνηλία

Ο διευθυντής του Τμήματος Αλλεργιολογίας στο 424 αναφέρθηκε στα… ατού της μπιλαστίνης, ενός σύγχρονου αντιισταμινικού φαρμάκου.

Ακόμη και οι πιλότοι θα μπορούν να λαμβάνουν αντιισταμινικά φάρμακα νέας γενιάς αφού οι αντενδείξεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες και η υπνηλία που προκαλούσαν μέχρι τώρα, απαγορεύοντας την είσοδο τους στο κόκπιτ έχει κάνει… φτερά.

Μιλώντας στο 20ό PHARMApoint που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, Διευθυντής του Τμήματος Αλλεργιολογίας στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως αναφέρθηκε στα… ατού της μπιλαστίνης, ενός σύγχρονου αντιισταμινικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση των αλλεργικών νοσημάτων.

Εκεί που βασίζεται η διαφορετικότητα του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι ότι δεν παρουσιάζει καταστολή του οργανισμού. Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου βρήκαμε πλέον το εν λόγω φάρμακο και το οποίο ουσιαστικά αντικαθιστά μείζονα αντιισταμινικά θα λέγαμε της πρώτης γραμμής. Αυτό δεν σημαίνει πως τα άλλα αντιισταμινικά της 2ης γενιάς δεν είναι καλά, ξεκαθαρίζει και προσθέτει πως «αν χρειαστεί θα τα χορηγήσουμε. Όμως είδαμε πως λειτουργεί η μπιλαστίνη και σε μικρές ηλικίες χωρίς να δημιουργεί άλλα ζητήματα».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.

ZENITH