Skip to main content

Μπλόκο σε 15.000 δόσεις ηρωίνης

Μεγάλη ποσότητα ηρωίνης κατέσχεσαν χθες το βράδυ σε αγροτική περιοχή της Φαλάνης άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συλλαμβάνοντας έναν 51χρονο πολιτικό μηχανικό.
Μεγάλη ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 795,4 γραμμαρίων ηρωίνης κατέσχεσαν χθες το βράδυ σε αγροτική περιοχή της Φαλάνης άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συλλαμβάνοντας έναν 51χρονο πολιτικό μηχανικό, που κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών.

Όπως υπογράμμισε σήμερα το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, Ταξίαρχος Βασίλης Χαλάτσης, η ηρωίνη ήταν καθαρή και με τις συνηθισμένες προσμίξεις θα έδινε περί τις 10.000 με 15.000 δόσεις του «λευκού θανάτου». Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Χαλάτσης, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας βάσιμες πληροφορίες για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από τον 51χρονο, διενήργησαν έρευνα την περασμένη Δευτέρα στην αγροτική περιοχή και εντόπισαν ανάμεσα σε χόρτα, δύο πλαστικά μπιτόνια και ένα γυάλινο βαζάκι, που περιείχαν τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 766,5 γραμμαρίων. 

Το συγκεκριμένο σημείο τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και στις 8 χθες το βράδυ εμφανίστηκε ο πολιτικός μηχανικός με το ΙΧ του, προκειμένου να παραλάβει την ηρωίνη. Ακολούθησε έφοδος των αστυνομικών και σύλληψη του 51χρονου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 170 ευρώ, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν 26 νάιλον σακουλάκια, τα οποία προορίζονταν για συσκευασίες ναρκωτικών.

Κοντά στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένα ανάμεσα σε χόρτα άλλα τρία νάιλον περιτυλίγματα ηρωίνης συνολικού βάρους 28,9 γραμμαρίων και μαύρη σκόνη άγνωστης σύνθεσης βάρους 30,6 γραμμαρίων, μέσα σε ένα γυάλινο βάζο. Επίσης σε αποθήκη του συλληφθέντα, βρέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2.300 ευρώ σε μετρητά, καθώς και επτά παραστατικά έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών ύψους 50.000 ευρώ, που κατασχέθηκαν προκειμένου διερευνηθεί η προέλευσή τους. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

ZENITH