Skip to main content

Νέες επενδύσεις στη Θεσσαλία

Δεκαοκτώ επενδυτικές προτάσεις συνολικού ύψους 14,159 εκατ.ευρώ και συνολικής επιχορήγησης 5,178 εκατ.ευρώ, εγκρίθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής, προκειμένου να ενταχθού
Δεκαοκτώ επενδυτικές προτάσεις συνολικού ύψους 14.159.000 ευρώ και συνολικής επιχορήγησης 5.178.550 ευρώ, εγκρίθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής της περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να ενταχθούν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου. Η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καλλιόπη Γερακούδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ένταξη των επενδύσεων στον αναπτυξιακό νόμο. 

Σε δηλώσεις της, τόνισε ότι θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό η εξέταση των υπολοίπων προτάσεων που ήδη υπάρχουν, με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης νέων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 σε μια στιγμή που ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομικό πλαίσιο για τον Αναπτυξιακό αλλά και ο νόμος για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.  Οι 18 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν αφορούν στην μεταποίηση, στον τουρισμό, στην κτηνοτροφία και στη γεωργία, τομείς με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας. Πιστεύω ότι θα μπορέσουν να ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλίας και να συμβάλλουν θετικά στη μάχη της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», σημείωσε η κ. Γερακούδη.

ZENITH