Skip to main content

Νέφος εγείρει ανησυχία στον Τύρναβο

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων του Τυρνάβου προκάλεσε το πυκνό νέφος που απλώθηκε σήμερα το πρωί στον ουρανό της πόλης δημιουργώντας μία πνιγηρή ατμόσφαιρα.
Την έντονη ανησυχία των κατοίκων του Τυρνάβου προκάλεσε το πυκνό νέφος που απλώθηκε σήμερα το πρωί στον ουρανό της πόλης δημιουργώντας μία πνιγηρή ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το νέφος προέρχεται από μονάδα επεξεργασίας ασφάλτου, που λειτουργεί στην περιοχή. Δεκάδες κάτοικοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για το νέφος στο δήμο και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, εκφράζοντας ανησυχία για τις επιπτώσεις του νέφους στην υγεία τους.

Η δημοτική αρχή του Τυρνάβου ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της νομαρχίας Λάρισας προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος και να αντιμετωπιστεί ταχύτατα. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μετέβη στον Τύρναβο και στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, που φέρεται να ευθύνεται για το νέφος, αλλά τις βρήκες κλειστές. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση πορίσματος για το ζήτημα και η επιβολή κυρώσεων, εφόσον προκύψουν ευθύνες για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.   

ZENITH