Skip to main content

Ντράγκι: Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η απάντηση

Ο πρόεδρος της EKT τόνισε ότι είναι επείγον η Ελλάδα να επιτύχει μία συμφωνία με τους πιστωτές της, αν και οι τράπεζες της χώρας συνεχίζουν να πληρούν τις προϋποθέσεις για τον ELA.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι είναι επείγον η Ελλάδα να επιτύχει μία συμφωνία με τους πιστωτές της, αν και οι τράπεζες της χώρας συνεχίζουν να πληρούν τις προϋποθέσεις για τον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance - ELA).

"O ELA θα συνεχίσει να δίδεται στις τράπεζες εάν κρίνονται ως φερέγγυες και οτι έχουν επαρκείς εγγυήσεις (collateral), κάτι που συμβαίνει τώρα" είπε ο κ. Ντράγκι σε δημοσιογράφο στο πλαίσιο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Όπως επισήμανε ,"τώρα χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά και είναι επείγον" προκειμένου η Ελλάδα και οι πιστωτές της να επιτύχουν μία συμφωνία για την αποδέσμευση βοήθειας. Συμπλήρωσε ότι η δέσμη των πολιτικών θα πρέπει να παράγει "ανάπτυξη, δικαιοσύνη, δημοσιονομική βιωσιμότητα και χρηματοπιστωτική σταθερότητα".

"Όλοι θέλουμε η Ελλάδα να επιτύχει", ανέφερε, τονίζοντας ότι η απάντηση είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.

ZENITH