Skip to main content

Ο δήμος Πέλλας παρέλαβε 1.199 καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων

Ο δήμος Πέλλας αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, να παραλάβει απορριμματοφόρο όχημα για τη συλλογή και μεταφορά των βιοαποβλήτων

Ο δήμος Πέλλας παρέλαβε 1.199 καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Παράλληλα, αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, να παραλάβει απορριμματοφόρο όχημα για τη συλλογή και μεταφορά των βιοαποβλήτων, καθώς και κλαδοτεμαχιστή για τη διαχείριση των πράσινων αποβλήτων.

Η διαδικασία παράδοσής τους στους δήμους γίνεται τμηματικά και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΦΟΔΣΑ έως το τέλος του έτους.
«Στην Κεντρική Μακεδονία, δεν υφίσταται ολοκληρωμένο δίκτυο βιοαποβλήτων, ωστόσο σε ορισμένους δήμους- μεταξύ των οποίων και ο δήμος μας-  λειτουργούν πιλοτικά προγράμματα σε εστιασμένα σημεία, για μια πρώτη επαφή του κοινού με την χωριστή διαλογή αποβλήτων, η οποία θα γίνει μέρος της καθημερινότητας του δημότη τα επόμενα χρόνια», σημειώνει ο δήμος Πέλλας σε ανακοίνωσή του.

Ακόμη, ο δήμος υπογραμμίζει ότι από την πλευρά του, «θα κάνει όλες της απαραίτητες ενέργειες  ώστε η μετάβαση στη χωριστή διαλογή αποβλήτων να γίνει με επιτυχία. Ήδη σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την πιλοτική χωριστή διαχείριση των αποβλήτων».

ZENITH