Skip to main content

Ροζ το σήμα του Ηρακλή για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

«Φώναξέ το δυνατά, λέγεται Καρκίνος και αντιμετωπίζεται. Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε», σημειώνει ο Γηραιός στην ανάρτησή του.

Ροζ χρωμάτισε το σήμα του ο ΓΣ Ηρακλής για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού που είναι σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει στη σχετική δημοσίευσε στα social media, «φώναξέ το δυνατά, λέγεται Καρκίνος και αντιμετωπίζεται. Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε».

Σημειώνεται ότι η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Kάθε χρόνο στη χώρα μας αναφέρονται 6.000 νέες περιπτώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια στιγμή της ζωής της.

ZENITH