Skip to main content

Οδηγός τυροκομικών επιχειρήσεων του νομού Λάρισας

Στην έκδοση και παρουσίαση ενός καλαίσθητου οδηγού τυροκομικών επιχειρήσεων προχώρησε η νομαρχία Λάρισας σε συνεργασία με την Ένωση Τυροκόμων του νομού.
Στην έκδοση και παρουσίαση ενός καλαίσθητου οδηγού τυροκομικών επιχειρήσεων προχώρησε η νομαρχία Λάρισας σε συνεργασία με την Ένωση Τυροκόμων του νομού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομάρχης, Λουκάς Κατσαρός, βασικός στόχος της νομαρχίας είναι εν μέσω κρίσης να δημιουργήσει συνθήκες στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας και των προϊόντων του νομού, μέσα από συγκεκριμένες ουσιαστικές δράσεις.

Μια τέτοια δράση είναι η προβολή και η προώθηση προϊόντων που χαρακτηρίζουν το νομό, όπως είναι η φέτα, το τσίπουρο και τα έπιπλα. Ειδικότερα για τη φέτα ο νομάρχης τόνισε ότι πρόκειται για ένα προϊόν που χαρακτηρίζει το νομό που είναι πρώτος σε παραγωγή γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων. Αναφερόμενος στην προσπάθεια της νομαρχίας και στην έκδοση του οδηγού επιχειρήσεων παραδοσιακών τυροκομείων, τόνισε ότι έγινε από κοινού με την Ένωση Τυροκόμων και στόχος είναι η προώθησή του σε διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας που μπορούν να συνεργαστούν με τους τυροκόμους, αλλά και στους εμπορικούς ακόλουθους ελληνικών πρεσβειών σε διάφορες χώρες του κόσμου, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Τυροκόμων του νομού, Απόστολος Ρίζος, έκανε λόγο μια σημαντική προσπάθεια στήριξης και προώθησης των τοπικών τυροκομικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, που απορροφά περίπου το 30% της ελληνικής παραγωγής τυροκομικών προϊόντων.

ZENITH