Skip to main content

Ορατός ο κίνδυνος αφαίρεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών

Θύμα της δημοσιονομικής κρίσης κινδυνεύει να αποτελέσει η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας.
Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος αφαίρεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας, εξαιτίας της δυσαρέσκειας της ΔΕΜΑ για τη μείωση του μπάτζετ των αγώνων από την ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Μεσογειακής Επιτροπής, που έγινε στο Παρίσι, ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Αμάρ Αντάντι, δεν ικανοποιήθηκε από τις ελληνικές θέσεις, τονίζοντας ότι ισχύει το τελεσίγραφο που έχει δώσει μέχρι τις 23 Μαϊου. Αν μέχρι τότε δεν έχει προχωρήσει η στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και δεν υπάρχει παρουσία κάποιου έργου από μέρους της, τότε θα αφαιρεθούν οι αγώνες από την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντάντι αψήφησε και τη σχετική επιστολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος ζητούσε να αρθεί το τελεσίγραφο. Πλέον αποτελεί μονόδρομος για την Επιτροπή η άμεση στελέχωσή της, αλλά και να επιδείξει κινητικότητα σε διάφορους τομείς, καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος να μας πάρουν τους Αγώνες.

ZENITH