Skip to main content

Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Έφυγα γιατί θα τη βοηθούσε ο κόσμος», λέει ο 26χρονος

«Αποφάσισα να παραδοθώ και είμαι έτοιμος για αυτό. Είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που έγινε», υπογράμμισε ο 26χρονος

Λίγο πριν παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές το πρωί της Πέμπτης, ο 26χρονος Αλβανικής καταγωγής που παρέσυρε και εγκατέλειψε στον δρόμο την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου μίλησε στο newsit.gr.

Περιγράφοντας από την πλευρά του όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς μπορεί να συνέβη το περιστατικό, χωρίς, όμως, να δώσει πειστικές απαντήσεις για την ενέργειά του να αφήσει αβοήθητη την 21χρονη φοιτήτρια.

«Αποφάσισα να παραδοθώ και είμαι έτοιμος για αυτό. Είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που έγινε», υπογράμμισε ο 26χρονος και συνέχισε προσθέτοντας πως είναι πολύ στεναχωρημένος για αυτό που έγινε με την 21χρονη. «Στο αυτοκίνητο ήμουν με μία φίλη μου και πηγαίναμε προς τα Λαδάδικα και ξαφνικά ακούσαμε ένα πολύ δυνατό μπάμ. Εμείς δεν είχαμε δει τίποτα, φαίνεται πως το κορίτσι πετάχτηκε τελείως στα ξαφνικά. Εμείς περνούσαμε κανονικά με πράσινο φανάρι, δεν έτρεχα καν, πήγαινα με ούτε 50 χιλιόμετρα. Και ξαφνικά έγινε αυτό. Τρόμαξα», επισήμανε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι αποφάσισε να φύγει από το σημείο του τροχαίου γιατί είχε δικαστικό παρελθόν και δεν είχε επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

«Η κοπέλα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και ούτε πρόλαβα να αντιδράσω. Πάτησα φρένο και πετάχτηκε πίσω το αυτοκίνητο γιατί γλίστρησε. Το κορίτσι έπεσε πάνω στο αμάξι. Έβαλα μετά ταχύτητα. Μαζεύτηκε πολύ γρήγορα κόσμος εκεί και αισθάνθηκα πως την κοπέλα θα τη βοηθήσει ο κόσμος. Και έτσι έφυγα. Φοβήθηκα γιατί έχω και παρελθόν με δικαστικές υποθέσεις, δεν έχω και επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα και φοβήθηκα ότι θα με απελάσουν από τη χώρα. Έφυγα και σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω. Έχω τρεις μέρες να κοιμηθώ», πρόσθεσε ο 26χρονος και κατέληξε λέγοντας πως «δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ζητάω μια μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια της. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να της κάνω κακό. Προσπαθούσα τόσες μέρες να ενημερώνομαι να δω τι κάνει το κορίτσι, αν υπάρχουν ελπίδες. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω ό,τι χρειαστεί».

Ο ποινικολόγος Παρασκευάς Σπυράτος, συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου, υπογράμμισε στο newsit.gr πως «ο εντολέας μου έχει πάρει μία σαφή απόφαση και έκανε αυτό που θα έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Αποφάσισε να παραδοθεί, όμως θα έπρεπε να είχε παραμείνει στο σημείο και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Ο ίδιος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα τροχαίο ατύχημα εξ αμελείας, ούτε τη γνώριζε, ούτε είχε σκοπό να της κάνει κακό και ζητάω προσωπικά μία μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια εκ μέρους του».

ZENITH