Skip to main content

Στα Ζαγοροχώρια περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πού πήγε, ποιους είδε

Με τον Δήμαρχο Ζαγορίου συζήτησαν το σχέδιο για την ένταξη του Ζαγορίου στον κατάλογο της Unesco το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Τις επισκέψεις σε χωριά του Ζαγορίου συνεχίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει το epiruspost, το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε στο Τσεπέλοβο όπου επισκέφθηκε το κτίριο της Μαθητικής Εστίας.

Εκεί συναντήθηκε με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναστάσιος Τσούφλης», τον πρόεδρο του χωριού Δημήτρη Βαγγέλη και τον Δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το ιστορικό κτήριο που για ένα διάστημα είχε χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και έκτοτε μένει κλειστό και άκουσε τα σχέδια των τοπικών αρχών για την αξιοποίησή του.

Η αξιοποίηση απαιτεί χρηματοδότηση, κάτι που δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε ακόμη το κτήριο του Γυμνασίου το οποίο επίσης μένει κλειστό.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί κι άλλα χωριά της περιοχής και στις συναντήσεις που είχε εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από την περιοχή.

Επίσης με τον Δήμαρχο Ζαγορίου συζήτησαν το σχέδιο για την ένταξη του Ζαγορίου στον κατάλογο της Unesco το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος σε δήλωσή του στο Epiruspost ανέφερε ότι η συνάντηση έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν θέματα της περιοχής.

«Αποτελεί τιμή για την περιοχή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Το Ζαγόρι είναι ένας πανέμορφος και φιλόξενος τόπος. Την ομορφιά και την φιλοξενία είχε την ευκαιρία να απολαύσει ο πρωθυπουργός όπως και χιλιάδες άλλοι επισκέπτες που βρίσκονται τις μέρες αυτές στα χωριά μας», τόνισε ο κ. Σουκουβέλος.

ZENITH