Skip to main content

Πιστώσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το φράγμα Ληθαίου

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο του φράγματος στο Ληθαίο ποταμό του νομού Τρικάλων και ήδη εγκρίθηκαν πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του.
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο του φράγματος στο Ληθαίο ποταμό του νομού Τρικάλων και ήδη εγκρίθηκαν πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του. Η συνεργασία της νομαρχίας Τρικάλων και της περιφέρειας Θεσσαλίας απέδωσε καρπούς και το πολύπαθο έργο, που είχε βαλτώσει τα τελευταία χρόνια, εντάχθηκε τελικά στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενέκρινε ήδη πιστώσεις ύψους 5,578 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του φράγματος, ενώ θα εκταμιευθεί και κονδύλι ύψους 70.329 ευρώ για την κάλυψη του κόστους υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου. Σε δηλώσεις τους για την ευχάριστη εξέλιξη ο νομάρχης Τρικάλων, Ηλίας Βλαχογιάννης, επεσήμανε ότι σε ένα χρόνο το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη ζητήσει από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να εργαστούν με γνώμονα το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ώστε το φράγμα να είναι έτοιμο έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις.

ZENITH