Skip to main content

Πλεύρης: Ποιοι είναι οι λόγοι για τις ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα

Σύβφωνα με τον υπουργό Υγείας το πρόβλημα της επάρκειας των φαρμάκων εντοπίζεται πρωτίστως σε φάρμακα χαμηλής αξίας και όχι υψηλού κόστους.

Στους παράγοντες που δημιουργούν τις ελλείψεις σε φάρμακα αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης «το πρόβλημα της επάρκειας φαρμάκων εντοπίζεται αφενός και στο σκέλος το οποίο αναφέρατε τυχόν παράλληλων εξαγωγών οι οποίες γίνονται και αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, έχουμε επίταση με τους εξής παράγοντες. Είναι η απουσία πρώτων υλών σε μεγάλο βαθμό, καθώς επίσης και η απροθυμία παραγωγικής διαδικασίας, ειδικά σε φάρμακα που είναι χαμηλού κόστους και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα. Αναφέρομαι σε παγκόσμια επίπεδα και για αυτό η ιδιαιτερότητα είναι ότι αυτή τη φορά το πρόβλημα επάρκειας εντοπίζεται πρωτίστως σε φάρμακα χαμηλής αξίας και δεν εντοπίζεται πρωτίστως στα φάρμακα υψηλού κόστους που άλλες φορές συνέβαινε και αφορούσε κυρίως τις παράλληλες εξαγωγές όπως τις περιγράψατε.

Διαβάστε περισσότερα στο e-fermako.gr

ZENITH