Skip to main content

«Πόρτα» σε έκθεση του ΙΚΕΑ στα Τρίκαλα

Πρόταση που είχε καταθέσει διαφημιστικό γραφείο για την ανάπτυξη έκθεσης της ΙΚΕΑ σε πλατεία των Τρικάλων προκάλεσε αντιδράσεις στους ντόπιους επαγγελματίες, οι οποίοι αξίωσαν να μην της επιτραπεί, δι
«Πόρτα» που δεν ήταν… ξύλινη, ούτε καν συναρμολογούμενη από τον… πελάτη, «έφαγε» η σουηδική πολυεθνική εταιρεία εμπορίας οικιακών προϊόντων της κατηγορίας «do it yourself», ΙΚΕΑ, που φέρεται να είχε θέσει αίτημα να «στήσει» έκθεση με κάποια προϊόντα της στα Τρίκαλα.
«Υπήρξε πρόταση από ένα διαφημιστικό γραφείο για να προωθήσει μια προβολή του ΙΚΕΑ στα Τρίκαλα, εντός Μαΐου, τοποθετώντας ένα μικρό γυάλινο δωμάτιο, στο οποίο μέσα θα είχε κάποια έπιπλα», παραδέχθηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων, εξηγώντας ότι αρχικά ζητήθηκε η κεντρική πλατεία, αλλά η δημαρχιακή επιτροπή είπε όχι και μετά συζητήθηκε η επιλογή της πλατείας του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Εξέλιξη ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ, καθώς από την πλευρά της εταιρείας, όπως επεσήμανε ο κ. Ταμήλος, δεν επαναλήφθηκε το αίτημα, με συνέπεια να μην ισχύσει τίποτε.

Είχε προηγηθεί, βέβαια, «εισβολή» εκπροσώπων τόσο του σωματείου επιπλοποιών – ξυλουργών Νομού Τρικάλων, όσο και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου, σε συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής, οι οποίοι, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ζήτησαν και πέτυχαν αναίρεση της απόφασης για την παραχώρηση της πλατείας στο ΙΚΕΑ.

Οι επαγγελματίες δήλωσαν ότι είναι απαράδεκτο σε εποχές κρίσης, όπου οι κατά τόπους αρχές προσπαθούν να στρέψουν το καταναλωτικό κοινό των πόλεων στην τοπική αγορά, η δημοτική αρχή της πόλης να επιτρέπει τη δημιουργία έκθεσης υπερκαταστήματος, το οποίο λειτουργεί ευθέως ανταγωνιστικά στην πλειονότητα των τοπικών καταστημάτων. Επιπλέον, ζήτησαν διαβεβαιώσεις από τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία της έκθεσης «σε μια εποχή που τα Τρικαλινά μαγαζιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα, ο τζίρος κάθε ημέρα πέφτει και πολλά οδηγούνται σε κλείσιμο με απολύσεις εργαζομένων».

ZENITH