Skip to main content

Ποσό 1 εκατ. ευρώ για συντήρηση δρόμων στη Λάρισα

Ποσό 1 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η νομαρχία Λάρισας για να συντηρήσει το οδικό δίκτυο του νομού. Το έργο δημοπρατήθηκε, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο
Ποσό 1 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η νομαρχία Λάρισας για να συντηρήσει το οδικό δίκτυο του νομού. Το έργο δημοπρατήθηκε, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, από τη νομαρχία διευκρινίζεται ότι τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να διατεθούν για επισκευές ζημιών που προκλήθηκαν λόγω Τεμπών, για τις οποίες έχει δεσμευτεί το υπουργείο να αποκαταστήσει, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Στόχος της νομαρχίας είναι, μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να κρατηθεί το οδικό επίπεδο του νομού σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο που να εγγυάται την ασφάλεια οδηγών και επιβατών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες:
α) επουλώσεις λάκκων και φθορών των οδοστρωμάτων που έχουν προκληθεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών 
β) ανακατασκευή  ή συντήρηση  των τεχνικών που έχουν καταστραφεί από το μεγάλο ύψος βροχής και
γ) ανακατασκευή μικρών και μεγάλων τμημάτων του ασφαλτικού σκυροδέματος που έχουν μεγάλο διάστημα να συντηρηθούν και έχουν υποστεί φθορές από τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

ZENITH