Skip to main content

Πράσινη πόλη η Λάρισα

Τα ευρωπαϊκά πρότυπα ακολουθεί η πόλη της Λάρισας στο θέμα του πρασίνου καθώς σε κάθε κάτοικό της αντιστοιχούν 10 τμ πρασίνου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης.
Τα ευρωπαϊκά πρότυπα ακολουθεί η πόλη της Λάρισας στο θέμα του πρασίνου καθώς σε κάθε κάτοικό της αντιστοιχούν 10 τμ πρασίνου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων,  Κώστας Τζανακούλης. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι την τελευταία 10ετία έχουν διαμορφωθεί στην πόλη περισσότεροι από 160 νέοι χώροι πρασίνου για τους οποίους η συνολική επένδυση έχει υπερβεί τα 2 εκατ. ευρώ.

Η Γεωτεχνική Υπηρεσία συντηρεί σε ετήσια βάση περί τους 400 χώρους πρασίνου σε όλες τις γωνιές της πόλης αλλά και τα 12.000 δένδρων που έχουν φυτευτεί στα πεζοδρόμια της Λάρισας. Σε δηλώσεις του ο κ. Τζανακούλης κάλεσε όλους τους Λαρισαίους να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο στο ζήτημα της προστασίας των χώρων πρασίνου. «Συνεχής στόχος μας παραμένει τόσο η ποσοτική όσο και η ποιοτική αύξηση του πρασίνου και αυτό πραγματοποιείται συνεχώς μέσα από την εξαιρετική δουλειά της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας με τις δεκάδες κηποτεχνικές διαμορφώσεις και τις χιλιάδες φυτεύσεις που πραγματοποιεί. Το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο στη Λάρισα είναι το υψηλότερο σε όλη την Ελλάδα, με πολύ μεγάλη διαφορά από την δεύτερη πόλη, ενώ προσεγγίζει το ανάλογο πανευρωπαϊκό ποσοστό», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

ZENITH