Skip to main content

Προφυλάκιση υπαλλήλου στην Καρδίτσα για υπεξαίρεση 1,35 εκατ. ευρώ

Προφυλακίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η υπάλληλος του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων Καρδίτσας, που κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση κατάχρησης 1,35 εκατ. ευρώ.
Προφυλακίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η υπάλληλος του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων Καρδίτσας, που κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση κατάχρησης 1,35 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η λογίστρια του Κέντρου κατηγορείται ότι την τετραετία 2005–2009 υπεξαίρεσε ποσό 1.356.432 ευρώ, τα οποία αποτελούσαν νοσήλια που καταβαλλόταν από τα ασφαλιστικά ταμεία για την περίθαλψη των παιδιών. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και μετά την απολογία της στον ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέα και θα μεταφερθεί στις φυλακές Ελαιώνα της Θήβας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από τυχαίο έλεγχο που έγινε στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Καρδίτσας, όταν διαπιστώθηκε ότι για ένα μήνα του 2009 τα νοσήλια που καταβάλλει το ΙΚΑ για την περίθαλψη των παιδιών δεν είχαν κατατεθεί στα ταμεία του ιδρύματος. Ακολούθησε σαρωτικός έλεγχος από Επιθεωρητές Υγείας ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης δεν αποκλείεται να υπερβαίνει ακόμη και τα 2 εκατ. ευρώ.

ZENITH