Skip to main content

Τραβάει το σχοινί η Λιβύη για Δένδια: Ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα

Η ανάκληση του επιτετραμμένου της στην Αθήνα έγινε μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε το πρωί κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια.

Η Λιβύη τεντώνει το σχοινί και μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε το πρωί κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια, λόγω της προκλητικής στάσης της υπουργού Εξωτερικών, ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Μωχάμεντ Χαμουντέ, δήλωσε ότι ως αντίδραση στη στάση του Δένδια, που αποχώρησε από την Τρίπολη, ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τρίπολη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αποφασίστηκε επίσης να ανακληθεί ο επιτετραμμένος της Λιβύης στην Αθήνα για διαβουλεύσεις.

«Η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι προσβολή για τον λιβυκό λαό», σημείωσε ο Χαμουντέ, προσθέτοντας ότι η στάση αυτή του Έλληνα ΥΠΕΞ αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση της Λιβύης. Συμπλήρωσε ακόμη ότι και ότι δεν θα ανακοινώσουν άλλα μέτρα, ενώ χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση του Νίκου Δένδια για τον λιβυκό λαό και την κυβέρνηση.

Ο Χαμουντέ ανέφερε ακόμη ότι το αεροπλάνο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πήγε στη Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας επρόκειτο να επισκεφτεί σήμερα την Τρίπολη και έπειτα τη Βεγγάζη της Λιβύης. Ο όρος που είχε τεθεί, όσον αφορά στην Τρίπολη, ήταν να συναντήσει μόνο τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου Μοχάμεντ Μένφι.

Διαβάστε: Διπλωματικό Επεισόδιο κατά την επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη - Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Όμως, όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο την πρωτεύουσας, περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς, με τον υπουργό να αποφασίζει να αναχωρήσει για τη Βεγγάζη χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

 

ZENITH