Skip to main content

Προς την ίδρυση Συνεταιριστικής Τράπεζας και στη Μαγνησία

Εφικτή και βιώσιμη είναι η ίδρυση Συνεταιριστικής Τράπεζας στη Μαγνησίας με την υποστήριξη της νομαρχίας, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.
Εφικτή και βιώσιμη θεωρείται η ίδρυση συνεταιριστικής Τράπεζας στη Μαγνησία και η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τη νομαρχία Μαγνησίας. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πιστωτικό οργανισμό  Μαγνησιακή Πίστη  παρουσιάστηκε το σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο παρουσία του αντινομάρχη κ. Ηλία Ξηρακιά, του πρόεδρου της ΤΕΔΚ και Δημάρχου Μηλεών κ. Αρέθα και της εκπροσώπου του δημάρχου Ν. Ιωνίας, αντιδημάρχου, κυρίας Σ. Βαίου.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου FBS που συνέταξε τη μελέτη, κ. Καμπούρης, παρουσίασε αναλυτικά και τεκμηρίωσε με στοιχεία ότι είναι απόλυτα εφικτή και βιώσιμη η ίδρυση και λειτουργία συνεταιριστικής τράπεζας στην περιοχή.

Υποστήριξε ότι «στη σημερινή μάλιστα συγκυρία, μια καταθετική συνεργατική τράπεζα είναι η απάντηση για τη στήριξη της κάθε μικρής επιχείρησης, του κάθε μικροκαταθέτη, του κάθε καταναλωτή». Μια συνεταιριστική τράπεζα, επεσήμανε, είναι πολύ μεγάλη για να λύσει όλα τα μικρά προβλήματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μικρή για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων.

Ο αντινομάρχης, Ηλίας Ξηρακιάς, τόνισε ότι «η πρωτοβουλία της Νομαρχίας που εκφράσθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Ν.Σ. και στηρίχθηκε επίσης από τους δήμους και άλλους φορείς του νομού μπορεί τώρα να υλοποιηθεί. Τώρα τεκμηριώνεται και με οικονομικά στοιχεία η βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Όλοι οι πολίτες μπορούν να διαθέσουν ένα μικρό ποσό των αποταμιεύσεών τους, προκειμένου να ενισχύσουν την κοινή προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου αναπτυξιακού εργαλείου για το νομό. Είναι σίγουροι ότι τα χρήματά τους όχι μόνον δεν κινδυνεύουν να χαθούν, αλλά ότι θα συμβάλλουν στη στήριξη της τοπικής αγοράς, της τοπικής επιχειρηματικότητας και τελικά της τοπικής ανάπτυξης».

Ο κ. Αρέθας τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση του νομού είναι αποφασισμένη, όπως έχει γίνει και σε άλλες 15 περιοχές της χώρας, να στηρίξει την προσπάθεια, γιατί πρόκειται για ένα θεσμό συνεργατικό, η λειτουργία του οποίου θα έχει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Πλαστάρας τόνισε ότι ήρθε η ώρα η προσπάθεια που ξεκίνησε από το Επιμελητήριο να πραγματοποιηθεί. Τώρα μετά τη σύνταξη της μελέτης μπορεί να συγκεντρωθεί και το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο και να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο τέλος της παρουσίασης το Δ.Σ. αποφάσισε να διοργανώσει στα μέσα Μαΐου ανοιχτή γενική συνέλευση του σημερινού πιστωτικού Συνεταιρισμού τόσο για την ενημέρωση των μελών όσο και για την εκλογή ΔΣ στο οποίο θα συμμετέχουν, πέραν των μελών του Επιμελητηρίου, και εκπρόσωποι της επιτροπής Στήριξης της Μαγνησιακής Πίστης, ώστε από κοινού να δραστηριοποιηθούν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στη συνέλευση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει και ο κ. Καμπούρης, συντάκτης του επιχειρησιακού σχεδίου-business plan της τράπεζας.

Την παρουσίαση της μελέτης παρακολούθησαν τα μέλη του Δ.Σ. τουΣυνεταιρισμού και μέλη της επιτροπής στήριξης που συγκροτήθηκε μεαπόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

ZENITH