Skip to main content

Πρόστιμα σε 25 επιχειρήσεις που διέθεταν μη ασφαλή τρόφιμα

Πρόστιμα σε 25 σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις παρασκευής τροφίμων επέβαλε η νομαρχία Λάρισας, ενώ άλλες 12 επιχειρήσεις στάλθηκαν στον εισαγγελέα για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.
Πρόστιμα σε 25 σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις παρασκευής τροφίμων επέβαλε η νομαρχία Λάρισας, ενώ άλλες 12 επιχειρήσεις στάλθηκαν στον εισαγγελέα για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα. Διάθεση μη ασφαλών τροφίμων, «καπέλο» στις τιμές, τρόφιμα χωρίς κανονικές ενδείξεις, αλλά και έλλειψη τιμοκαταλόγων ήταν μερικές από τις βασικές παραβάσεις που εντόπισαν τα συνεργεία της νομαρχίας.

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν από μικτά κλιμάκια της νομαρχίας και συγκεκριμένα από υπαλλήλους των διευθύνσεων Υγείας, Κτηνιατρικής, Αγροτικής Ανάπτυξης σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, λαϊκές αγορές κ.α.

 Ενόψει δε καλοκαιριού, θα γίνουν πιο εντατικοί, με έμφαση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ, εστιατόρια κλπ), με σκοπό να εξασφαλιστεί στους καταναλωτές η ασφαλής διακίνηση των τροφίμων και των ειδών κοινής χρήσης, αλλά και η καλή παροχή υπηρεσιών. Από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα έγιναν έλεγχοι σε:

20 καταστήματα ένδυσης-υπόδησης για πινακίδες
4 επιχειρήσεις για την ασφάλεια παιδικών ενδυμάτων
19 επιχειρήσεις ως προς την επισήμανση τροφίμων
30 επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ για ύπαρξη πινακίδων, τιμές στο ράφι και στο ταμείο, ελάχιστη διατηρησιμότητα
50 κρεοπωλεία για πινακίδες τιμών και προέλευσης
20 επιχειρήσεις αρτο-ζαχαροπλαστικής για πινακίδες τιμών και ασφάλεια πρώτων υλών και προϊόντων
6 επιχειρήσεις πώλησης παιχνιδιών
6 κυλικεία (ΚΤΕΛ – ΟΣΕ)
11 πρατήρια υγρών καυσίμων για έλεγχο της ποιότητας καυσίμων
Ακόμη διενεργήθηκαν έλεγχοι στις λαϊκές αγορές, καθώς και σε 57 επιχειρήσεις στο πλαίσιο του Περιοδικού Ελέγχου Μέτρων και Σταθμών.

ZENITH