Skip to main content

Πρωτότυπη αξιοποίηση φυτωρίων ροδιάς

Πρωτοβουλία του Δήμου Πελινναίων στα Τρίκαλα με στόχο τη βιοτεχνική εκμετάλευση της εναλλακτικής καλλιέργειας,για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Στη δημιουργία  φυτωρίου ροδιάς ώστε να μπουν οι βάσεις για μια βιοτεχνική εκμετάλλευση της καλλιέργειας, που θα προσφέρει στην περιοχή θέσεις εργασίας και αναπτυξιακά οφέλη, αποσκοπεί η πρωτοβουλία του  Δήμου Πελινναίων στα Τρίκαλα,  να προχωρήσει στην καλλιέργεια 200 στρεμμάτων με καρποφόρα δένδρα.

Το πρώτο δένδρο ροδιάς  φύτεψε συμβολικά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης, στηρίζοντας την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής, να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές αγροτικών καλλιεργειών στο Δήμο.

«Επιχειρούμε να στηρίξουμε σε μια δύσκολη εποχή το αγροτικό εισόδημα των Δημοτών μας, με μια  πρωτοποριακή προσπάθεια με την δενδροφύτευση200 δημοτικών στρεμμάτων με ροδιές», ανέφερε ο κ. Χαντζής., σημειώνοντας πως στα μελλοντικά σχέδια του Δήμου είναι η επέκταση του εγχειρήματος και στα υπόλοιπα 8.000 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο.

Παρουσία  βουλευτών του Νομού, αυτοδιοικητικών εκπροσώπων και πλήθος δημοτών, ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης φύτεψε την πρώτη ροδιά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην  πρωτοπόρα προσπάθεια  η οποία θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και προς άλλους Δήμους και φορείς.
 
Μετά την συμβολική φύτευση ροδιάς, ο Υφυπουργός, συναντήθηκε και με αγρότες και Φορείς του Νομού, όπου ανέλυσε την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του Υπουργείου ενόψει του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του ΕΣΠΑ, σε ζητήματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις για αγροτοκτηνοτροφικά προγράμματα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του Υπουργείου στο ζήτημα των επιδοτήσεων και τόνισε πως η αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης, κινείται στην υπεράσπιση του αγροτικού εισοδήματος.

Σήμερα  ο κ. Καρχιμάκης, βρίσκεται με  κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων που τον συνοδεύει σε αυτή την περιοδεία του στην Θεσσαλία, στο Νομό Λάρισας.  Συγκεκριμένα στις 11 το πρωί επισκέφθηκε  την Ελασσόνα όπου είχε  συνάντηση  με εκπροσώπους τοπικών Φορέων και εκπροσώπους αγροτών. Παρών στις συναντήσεις του κ. Καρχιμάκη ήταν ο Λαρισαίος υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
 
Ανάλογη επίσκεψη, θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός στις 6 το απόγευμα στον Αμπελώνα, όπου θα βρεθεί και στο Οινοποιείο Τυρνάβου και θα συζητήσει με παραγωγούς για θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

ZENITH