Skip to main content

Προχωρά η δημιουργία συνεταιριστικών σφαγείων στην Ελασσόνα

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή θα στηρίξει τη δημιουργία σύγχρονης μονάδας συνεταιριστικών σφαγείων στην Ελασσόνα, που θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα δημοτικά σφαγεία.
Την έγκρισή της έδωσε  η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, στο αίτημα παραγόντων της επαρχίας Ελασσόνας για τη δημιουργία μίας σύγχρονης μονάδας συνεταιριστικών σφαγείων στην περιοχή, που θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα δημοτικά σφαγεία. Η υπουργός δέχθηκε στο γραφείο της αντιπροσωπεία Ελασσονιτών στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ν.Λάρισας, κ. Μιχάλης Τζιότζιος.

Η κ. Μπατζελή εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στο εγχείρημα της δημιουργίας συνεταιριστικών σφαγείων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με κεφάλαια των συμμετεχόντων στη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων. Η ανάπτυξη των συνεταιριστικών σφαγείων αποτελεί χρόνιο αίτημα των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρό τους, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να καλύψουν από ίδιους πόρους το 25% της συνολικής επένδυσης. Ποσοστό 25% αναμένεται να καλυφθεί μέσω τραπεζικού δανεισμού ενώ το υπόλοιπο 50% θα χρηματοδοτηθεί από επιδοτήσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Μάλιστα, ο δήμος Ελασσόνας έχει εκφράσει τη βούληση να συμβάλει οικονομικά στην υλοποίηση της συνεταιριστικής μονάδας, εφόσον οι κτηνοτρόφοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το σύνολο των απαιτούμενων πόρων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων νομού Λάρισας έκανε λόγο για μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ο κ. Τζιότζιος ξεκαθάρισε ότι μετά το Πάσχα οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για να να προχωρήσει το εγχείρημα. Να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΤΕΙ Λάρισας και τον καθηγητή κ. Γούλα η εκπόνηση προμελέτης για τα συνεταιριστικά σφαγεία ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να διασφαλισθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την εκπόνηση και της κανονικής μελέτης κατασκευής του έργου. 

ZENITH