Skip to main content

Προχωρά η κατασκευή του Ε-65

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του οδικού άξονα Ε-65, ο οποίος θα ενώσει την Κεντρική με τη Δυτική Ελλάδα.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του οδικού άξονα Ε-65, ο οποίος θα ενώσει την Κεντρική με τη Δυτική Ελλάδα. Το εργοτάξιο του Ε65, που θα ενώσει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό, στη γέφυρα του Ονόχωνου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Καρδιτσας Δομήνικος Βερίλλης, που ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του έργου για την πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα.

«Προέχει να ολοκληρωθεί το ελάχιστο υπόλοιπο απαλλοτριώσεων που εκκρεμεί και να αντιμετωπιστούν ζητήματα στα οποία εμπλέκεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ο οδικός άξονας Ε65, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη Δυτική Θεσσαλία  να βγει από την οδική απομόνωση και να δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βερίλλης.

Τον Ε65 κατασκευάζει η κοινοπραξία εταιριών «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος E65». Το έργο παραχώρησης του Ε65 αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με ΠΑΘΕ έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό (συνολικό μήκος 174 χλμ), καθώς και στην εκμετάλλευση του τμήματος της ΠΑΘΕ από την Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες. Αυτό το 2ο κομμάτι αφορά σε έργα που εκτελούνται και θα παραχωρηθούν προς χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο και έχει συνολικό μήκος 57,02 χλμ.

Ο Ε65 διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου δυο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όρθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό στο Δρυμό της Πίνδου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας. Η ημερομηνία έναρξης παραχώρησης του έργου είναι η 31η Μαρτίου 2008, η διάρκεια παραχώρησης είναι 30 χρόνια, ενώ η περίοδος κατασκευής του ορίστηκε σε 66 μήνες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 1,65 δισ. ευρώ.

ZENITH