Skip to main content

Πτώση τζίρου κατά 50% για τις ΜΜΕ της Θεσσαλίας το 2010

Κατά 40-50% υποχώρησε ο τζίρος των μικρομεσαίων θεσσαλικών επιχειρήσεων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010.
Κατά 40-50% υποχώρησε ο τζίρος των μικρομεσαίων θεσσαλικών επιχειρήσεων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010 με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες να προσανατολίζονται σε απολύσεις προσωπικού και δραματική μείωση των λειτουργικών τους δαπανών, ώστε να μην βάλουν «λουκέτο».

Παράγοντες της θεσσαλικής αγοράς σημειώνουν ότι η βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων βρίσκεται πραγματικά σε οριακό σημείο, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την καθίζηση της οικοδομικής και εν γένει επιχειρηματικής δραστηριότητας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία τους.

Μεγάλο αγκάθι για την αγορά συνεχίζουν να αποτελούν και οι ακάλυπτες επιταγές οι οποίες το πρώτο τετράμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 30%. Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της Θεσσαλίας υπογραμμίζουν ότι πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση άμεσα αναπτυξιακά μέτρα, που θα τονώσουν την αγορά και την κατανάλωση, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα μέτρα σκληρής λιτότητας, που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εγείρουν ζήτημα επιβίωσης του κλάδου και απειλούν την ίδια την κοινωνική συνοχή του τόπου.

Σε αυτή την κατεύθυνση έμποροι και επιχειρηματίες τονίζουν ότι πρέπει οι τράπεζες να ρίξουν ζεστό χρήμα στην αγορά και όχι να στραγγαλίζουν τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ZENITH